1e helft Anwärteropleiding
(National Snowsports Instructor)

Start datum:30-08-2023
Eind datum:03-09-2023
Locatie:Indoor Rolpiste – Ski Centrum Sneek
Prijs:€ 845,00


Het eerste diploma dat je als skileraar of snowboardleraar kunt behalen bij Snowsports Academy is die tot National Snowsports Instructor (NSI). Deze NSI-opleiding is de eerste helft van het Oostenrijkse Anwärterdiploma. Je hebt de mogelijkheid om de NSI op verschillende ondergronden te volgen. Naast de sneeuwhal en de borstelbaan, nu ook (gedeeltelijk) op de indoor rolpiste. De dagen zijn als volgt verdeeld:

  • de eerste 3 dagen op de indoor rolpiste van Ski Centrum Sneek
  • de laatste 2 dagen (incl. examendag) in de sneeuwhal van SnowWorld Zoetermeer 
  • De opleiding kan doorgaan bij minimaal 10 deelnemers

Wat als ik nog nooit op een Indoor Rolpiste heb gestaan?

Ervaring op de rolpiste is vereist! Heb je dit niet, doe dan mee aan één van de andere NSI-opleidingen die in z’n geheel in de sneeuwhal plaatsvindt.


NSI-opleiding

De NSI-opleiding duurt van woensdag t/m zondag. Na het doorlopen van de opleiding ben je in staat zelfstandig les te geven op verschillende niveaus. Je leert om zowel volwassenen als kinderen de beginselen van het skiën of snowboarden bij te brengen. Ook gaan we, naast het opleiden, op hoog niveau trainen op je eigenvaardigheid. Nadat je deze opleiding gevolgd hebt, kun je daarna in zes dagen het Anwärterdiploma afronden in Oostenrijk.

Met deze opleiding, die deels op de indoor rolpiste wordt gegeven, doorlopen we de normale inhoud van de NSI-opleiding. De vierde trainingsdag en de examendag vinden in SnowWorld Zoetermeer plaats. Deze opleiding gaat door bij minimaal 10 deelnemers!


Opleidingslocaties

Ski Centrum Sneek
Wolkammersstraat 2c
8601 VB Sneek
www.skicentrumsneek.nl

SnowWorld Zoetermeer
Buytenparklaan 30
2717 AX Zoetermeer
www.snowworld.com


Programma

De opleiding start op woensdag om 10:00 uur bij Ski Centrum Sneek. De opleiding duurt vijf dagen en zal in het Duits worden gegeven. Het is een intensieve, maar vooral een leerzame en gezellige week. Houd er rekening mee dat het programma vanaf donderdag 09:00 uur start en tot 21:00 uur kan duren. Op dag vijf van de opleiding wordt het theorie- en praktijkexamen afgenomen.


Duitse taal

De opleiding is een Oostenrijks erkende opleiding. Daarom wordt de opleiding geheel in het Duits gegeven. Dit kan door zowel onze Oostenijkse als Nederlandse opleiders. Natuurlijk kun je ons altijd iets in het Nederlands vragen, als je iets niet snapt. Onze organisatie om de opleiding heen, spreekt ook gewoon Nederlands.


Ik wil graag overnachten in de buurt. Kunnen jullie hierbij helpen?

Jazeker! Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden rondom Sneek en Zoetermeer. Van een huisje tot een campingplaats.
Laat ons weten als je hier naar op zoek bent. Dan kunnen wij jou hierbij helpen. Ook kunnen we je in contact brengen met de andere deelnemers die willen overnachten.


Wat mee te nemen:
  • Ski- of boardkleding;
  • Ski’s of snowboard
  • Pen en papier
  • Het cursusboek van Snowsports Academy
  • Sterk advies: Helm!

Lunch en avondeten

We kunnen op locatie altijd lunch en avondeten organiseren. Dit is afhankelijk van het animo. Dit zullen we op voorhand bij alle deelnemers inventariseren. Je hebt natuurlijk altijd de mogelijkheid om dit zelf te verzorgen.


Materiaalhuur

Neem voor de laatste twee dagen in SnowWorld Zoetermeer je eigen materiaal mee, als je deze zelf hebt. Bij Ski Centrum Sneek moet je het materiaal van de rolpiste gebruiken. Hier mag je niet met eigen materiaal op. Voor de laatste twee dagen bij SnowWorld Zoermeer kun je ook gratis gebruik maken van het materiaal van SnowWorld. 


Betalingen

De kosten van de opleiding dienen uiterlijk vier weken vóór de startdatum van de opleiding te zijn bijgeschreven op de rekening van Snowsports Academy. Dit kun je doen door op de betaallink te klikken in de bevestiging.